Keto Babka Płesznik (ziarno) – 500g

8.99 

Keto Babka Płesznik, znana też jako psyllium, to niezbędnik na keto oraz w diecie bezglutenowej. Dzięki niej Twoje keto wypieki nabiorą lepszej konsystencji i puszystości. Chcesz wiedzieć dlaczego i jak stosować Keto Babkę Płesznik? Czytaj dalej!

Brak w magazynie

Keto Babka Płesznik co to jest?

  • Keto Babka Płesznik a inaczej psyllium, pochodzi z rośliny o nazwie plantago, która można spotkać w kilku miejscach na świecie, głównie w krajach azjatyckich,   w Hiszpani i Maroko – wszędzie tam, gdzie gleba jest piaszczysta i błotnista. Obecnie keto babka płesznik jest powszechnie uprawiana w Indiach i Pakistanie.Indie produkują aż 85% psyllium dostępnego na rynku światowym. 
  • Keto Babka Płesznik występuje w postaci skorupy wykonanej z milionów drobnych ziaren o niezwykle wysokiej zawartości błonnika. 
  • Jedną z jego głównych cech jest to, że Psyllium pochłania wodę, tworząc lepki i przezroczysty żelu. Wniosek? W keto wypiekach i daniach bezglutenowych jest spoiwem, który -doskonale zastępując jajko- scala wszystkie składniki.

Dlaczego Keto Babka Płesznik jest keto?

  • Jest doskonałym dodatkiem do keto mąki [znajdziesz ją tutaj:  ], który, zatrzymując wodę, zwiększa objętość ciasta, czyniąc go miękkim i soczystym. 
  • Co więcej, psyllium posiada właściwości, które przyczyniają się do rozwoju pęcherzyków gazu na bazie dwutlenku węgla, w momencie chleb zacznie piec i jego temperatura wewnętrzna wzrośnie. Efekt? Pyszny, puszysty keto chleb!
  • Uwaga! Zaleca się stosować około 20 gramów, czyli łyżkę stołową, na każde 500 g mąki bez glutenu. Nie więcej! Tylko wtedy uzyskasz lepsze wyniki!

Keto Babka Płesznik – właściwości

W 100g produktu znajdziesz:

  • 276 kcal
  • 7,3g tłuszczów (w tym 1g tym kwasów nasyconych)
  • 13g węglowodanów (w tym 0,6g cukru)
  • 51g błonnika
  • 14g białka
  • 0,01g soli

Keto Babka Płesznik keto przepisy:

Jedno jest pewne: keto wypieki z dodatkiem Keto Babki Płesznika są skazane na sukces. 

Próbowałeś/aś już keto bułek z dodatkiem tych fantastycznych łupin?

Jedyne czego potrzebujesz to”:

  • 40 gram Keto Babki Płesznik
  • 200 gram serka ricotta
  • 3 jajka
  • 10 g keto masła klarowanego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Sól
  • Sezam, czarnuszka lub mak do posypki (opcjonalnie)
  1. Składniki wymieszaj i odstaw ciasto na ok. 10-15 min.
  2. Nagrzej piekarnik do temperatury 160C
  3. Z ciasta uformuj bułki
  4. Piecz przez ok. 40 min. do momentu aż keto bułki będą złociste
100% Keto

100% Keto

Produkt w 100% zgodny z wytycznymi diety ketogenicznej.

100% Paleo

100% Paleo

Produkt w 100% zgodny z wytycznymi diety Paleo.

100% Wege

100% Wege

Produkt w 100% zgodny z wytycznymi diety wegetariańskiej.

Nie zawiera Laktozy

Nie zawiera Laktozy

Produkt nie zawiera laktozy.

Bez Dodatku Cukru

Bez Dodatku Cukru

Produkt zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.

Nie zawiera Glutenu

Nie zawiera Glutenu

Produkt nie zawiera nawet śladowych ilości glutenu.

Zero Waste

Zero Waste

Produkt pakowany zgodnie
z filozofią “Zero Waste”

Bez Słodzików Alkoholowych

Bez Słodzików Alkoholowych

Produkt nie zawiera słodzików alkoholowych.

Testowany Laboratoryjnie

Testowany Laboratoryjnie

Cechy i skuteczność produktu została naukowo potwierdzona w warunkach laboratoryjnych.

Targroch

Targroch stawia na świadome odżywianie i w 100% prawdziwą żywność. Nie ma mowy o sztucznych dodatkach i ulepszaniu natury. Wszystkie produkty pochodzą z najwyższej jakości ekologicznych roślin. Targroch to polska marka, która od 25 lat bierze z natury to co najlepsze oraz najbardziej wartościowe dla Twojego zdrowia.

Otrzymuj co miesiąc na swój email
podsumowanie najciekawszych badań
i najważniejszych wydarzeń w świecie ketozy.



Dowiedz się więcej
Waga05 kg
Wymiary1 × 1 × 1 cm
SKU: 5903229001160 Kategoria: Tagi: ,
Updating…
  • Brak produktów w koszyku.